Ingrediente pentru o rețetă de succes

„De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume, spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.” (Romani 8:28)

Este un fapt banal că în viaţă – şi în special în domeniul afacerilor şi profesional – se întâmplă adesea lucruri aparent fără nici un motiv sau lucruri care nu pot fi explicate logic. Spre exempu:
Continuă să citești Ingrediente pentru o rețetă de succes

Familia cea bogată

Nu suntem bogați datorită a ceea ce avem, suntem bogați datorită a ceea ce dăm!

Traducere si aranjament de: Mihai Raducanu

Nu voi uita niciodată Paştele din 1946. Aveam doar 14 ani şi mai rămăsesem doar trei fete acasă. După mine era sora mea mai mică Ocy de 12 ani şi înaintea mea era sora mea mai mare Darlene, care avea 16 ani. Trăiam pe vremea aceea în casa noastră veche, împreună cu mama noastră şi nu aveam idee pe vremea aceea ce înseamnă să-ţi lipsească ceva, sau ce înseamnă să ai lucruri multe.
Continuă să citești Familia cea bogată

Deosebirea dintre nevoi și dorințe

Cântăreşte-ţi deciziile legate de stilul de viaţă.

de Randal Walti

Am auzit adesea spunându-se că în viaţă, tot ce contează este suma lucrurilor pe care le ai; cu cât ai mai multe, cu atât vei fi mai fericit. Nu am realizat cât de multe lucruri aveam, până când eu şi soţia mea ne-am mutat din casa mare în care locuiam, într-o casă mai mică. Dintr-odată, multe dintre lucrurile noastre nu ni s-au mai părut importante. Ba mai mult, ele deveniseră o povară. Urmărind să ne simplificăm viaţa, am recunoscut marea diferenţă între ’’nevoie’’ şi ’’dorinţă’’.
Continuă să citești Deosebirea dintre nevoi și dorințe

Pe vremea când umblam pe jos

de Rodica Botan

Pe vremea când umblam pe jos,
Cărând la plase de-aţă tare,
Stăteam la cozi, pentru mâncare:
Dar trăiam şi bine şi frumos,
Pe vremea când umblam pe jos…
Şi serile târziu, la stele,
Visam la alte lumi stinghere…
Cântam mai mult, cântam duios,
Munceam din plin , munceam voios
Şi-aveam şi timp de toate cele..
Pe vremea când umblam pe jos!
Continuă să citești Pe vremea când umblam pe jos

E timpul să-ți ascuți fierăstrăul

de Robert J. Tamasy

În cartea sa, ’’7 Obiceiuri ale Oamenilor Eficienţi’’, Stephen Covey numeşte al şaptelea obicei ’’ascuţirea fierăstrăului.’’ În esenţă, aceasta înseamnă să te opreşti din efortul pe care-l faci în activitatea ta şi să-ţi oferi posibilitatea de a experimenta o reîmprospătare într-unul sau mai multe din cele patru domenii esenţiale ale vieţii: fizic, mental, socio-emoţional şi spiritual.

Pentru a ilustra acest principiu, Covey povesteşte despre un om care, umbând prin pădure, aude zgomotul făcut de un fierăstrău cu care cineva tăia lemne. Apropiindu-se, iubitorul de natură a văzut un om care se chinuia, transpirat, să taie un copac înalt.
Continuă să citești E timpul să-ți ascuți fierăstrăul

Cum răspunde Dumnezeu la rugăciuni

de Robert J. Tamasy

“Când totul se năruie, roagă-te.” Se pare că acesta este motto-ul multor oameni. Poate că şi tu eşti unul dintre ei – dintre cei care cred că rugându-se, vor putea înfrunta orice situaţie, oricât de dificilă ar fi ea. De aceea, în rarele cazuri când circumstanţele par a fi scăpat de sub control, ei apelează la rugăciune. Şi ce ar putea fi rău în acest lucru?
Continuă să citești Cum răspunde Dumnezeu la rugăciuni

Rusalii 2010

Invitaţie la sărbătoare, la Rusalii….

Rusaliile, sau Cincizecimea: a doua mare sărbătoare anuală a iudeilor.
Avea loc în mai-iunie, celebrând încheierea recoltării grâului. O sărbătoare legată de seceriş. De darurile binecuvantate ale pământului, care veneau din mâna Domnului şi Stăpânului. Se celebra la cincizeci de zile după sărbătoarea Paştelui.
Intâi Paştele. Urmat de Rusalii.
Intâi Hristos , Paştele nostru a fost jertfit. Au urmat Rusaliile – secerişul lui Hristos, datorat Duhului Sfânt
Paştele: Răscumpararea şi eliberarea de păcate. Prin Hristos.
Rusaliile: Plinătate şi seceriş. In Duhul Sfânt.
Esti chemat la Paşte, mai intâi. La Hristos. La Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii. La răscumparare şi iertare. Urmează – natural – Revărsarea Duhului, Rusaliile tale. Viaţa din belsug, în Duhul. Bucuria secerişului pentru cer.
Vino la Rusalii ! Duhul Sfânt te aşteaptă!…

Partea lui Dumnezeu și partea noastră

In zilele noastre aurul este un simbol al valorii, un minereu rar. De cateva secole, multe societăţi ale lumii, inclusiv cele ale ţărilor din vest au considerat că acest aur este o investiţie sigură. Este estimat că greutatea totală a aurului de pe Terra este de o sută cinci zeci de mii de tone. Poate ne intrebăm cam cât ar fi asta ? Imaginaţi-vă un cub cu latura de 20 de metri, în el ar incăpea tot acest aur. Atâta aur, probabil majoritatea se află in seifurile marilor bănci, închis. Întrebarea este cui aparţine acest aur? Cine este adevăratul proprietar?

Continuă să citești Partea lui Dumnezeu și partea noastră

Secrete pentru a învinge îngrijorările

Secrete pentru a învinge îngrijorările
de Rick Warren

Ai tendinţa să te aştepţi la ce este mai rău? Intri în panică atunci când primeşti un plic de la administraţia fiscală, sau când se zvoneşte că la firma unde lucrezi se vor face concedieri? Simţi că te îngrijorezi şi atunci când nu ai nici un motiv – fiind convins că ceva rău este pe cale să se întâmple?
Continuă să citești Secrete pentru a învinge îngrijorările

Despre Conducere

„Regii din lume domnesc peste oameni, iar cei care au autoritate sunt numiţi ‘binefăcători’. Dar voi nu trebuie să fiţi astfel. Cel mai mare dintre voi ar trebui să fie ca cel mai mic, iar cel ce este conducător să fie asemenea unui slujitor. Cine este mai mare: cel ce stă la masă sau cel ce slujeşte? Nu este cel ce stă la masă? Dar printre voi Eu sunt cel ce slujeşte.” (ISUS, Luca 22.27)

„Conducerea este una din cele mai discutate şi, în acelaşi timp, cele mai puţin înţelese activităţi de pe pământ.” (James MacGregor Burns, Leadership)
Continuă să citești Despre Conducere