Despre Conducere

„Regii din lume domnesc peste oameni, iar cei care au autoritate sunt numiţi ‘binefăcători’. Dar voi nu trebuie să fiţi astfel. Cel mai mare dintre voi ar trebui să fie ca cel mai mic, iar cel ce este conducător să fie asemenea unui slujitor. Cine este mai mare: cel ce stă la masă sau cel ce slujeşte? Nu este cel ce stă la masă? Dar printre voi Eu sunt cel ce slujeşte.” (ISUS, Luca 22.27)

„Conducerea este una din cele mai discutate şi, în acelaşi timp, cele mai puţin înţelese activităţi de pe pământ.” (James MacGregor Burns, Leadership)

„Liderul slujitor este robul celor cărora le slujeşte, dar nu trebuie să facă ce vor aceştia; el este robul lor de dragul lui Cristos. Astfel el le slujeşte nu pentru a face ceea ce doresc ei, ci ceea ce Cristos doreşte pentru ei.” (Bill Lawrence, Distinctives of Christian Leadership)

„Oamenii se dezvoltă numai în măsura în care îi slujesc pe alţii.” (Edward Rickenbacker, Rickenbacker)

„Dacă doreşti să fii lider vei ajunge să cunoşti suferinţa, pentru că puţini sunt oamenii care doresc să fie conduşi. Dacă scopul tău va fi acela de a sluji, nu vei cunoaşte niciodată suferinţa.” (Frank W. Warren)

„Cel mai evident şi dovedit fapt este că o conducere eficientă depinde de integritate, de caracterul liderului, aşa cum este perceput de cei pe care îi conduce.” (James Means, Leadership in Christian Ministry)

„Singurul lucru dintr-un om care nu poate fi înmormântat este caracterul lui. Ceea ce este un om rămâne şi după ce acesta moare.” (J.R. Miller, The building of Character)

„Aproape orice om se poate opune adversităţii, dar, dacă vrei să testezi caracterul unui om, dă-i putere.” (Abraham Lincoln)